Ik her-schrijf

teksten die de lezer kan lezen

U maakt het zelf ook mee. Veel te lange teksten vol vakjargon. Zinnen met teveel woorden. Tekst waar u niet doorheen komt maar die u toch moet lezen. U vreet de woorden maar ze vormen geen zin. U raakt gefrustreerd en haakt af. Dat is het laatste wat u uw eigen boodschap wil aandoen.

Uw lezers willen lezen wat u schrijft. Als het leesbaar is.


Een tekst die vlot leest is een tekst zonder moeilijke woorden. Die spit ik eruit en herschrijf ik in alle eenvoud. Ik hou het kort, liefst één onderwerp per boodschap. Ik bouw een consequent leespatroon op en zet belangrijke zaken in de kijker. Ik pas de toon en de stijl aan, aan de informatie, de boodschap of het aanbod.

Uw lezers onthouden wat zij belangrijk vinden. Zij hebben vragen en u beantwoordt die. Uw lezers zijn blij dat u de zaken toelicht. En... uw lezers vinden uw aanbod wanneer zij het googlen.